Миш-маш в точени кори

Един различен миш-маш – спомен от детството на Лора
Източник: Бон Апети
Дата: 04.08.2011
Миш-маш в точени кори
 
Необходими продукти:
200 г лук
150 г зелени чушки
150 г чушки сиврия
100 г краве масло
1 голям домат
100 г печени червени чушки (от буркан)
6 яйца
250 г краве сирене
1 връзка магданоз
1/2 пакет фини точени кори
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Миш-маш в точени кори

Лукът и зелените чушки се нарязват наситно и се запържват в част от маслото до полуомекване.


2
Миш-маш в точени кори 2

Доматът се нарязва на кубчета, червените чушки – наситно и се прибавят към омекналите зеленчуци. Овкусяват се с черен пипер и се задушават, докато се изпари течността.


3
Миш-маш в точени кори 3

Яйцата се разбиват в купа. Към тях се прибавят натрошеното сирене и ситно нарязаният магданоз и се разбърква добре.


4
Миш-маш в точени кори 4

Яйчената смес се изсипва при леко изстиналите зеленчуци и отново се разбърква.


5
Миш-маш в точени кори 5

Отрязва се парче хартия за печене, което се намокря с вода, намачква се и се разстила върху кухненски плот. Намазва се билно с част от останалото масло.


6
Миш-маш в точени кори 6

Две от корите се слагат една до друга върху хартията откъм широката си част и се намазват с масло. Върху тях се подреждат нови две кори и също се намазват. Това се повтаря до изчерпване на корите.


7
Миш-маш в точени кори 7

След това хартията, заедно с корите, се премества внимателно в тиган с огнеопорна дръжка. Оформя се вдлъбнатина по ръба на съда.


8
Миш-маш в точени кори 8

Миш-машът се изсипва в корите.


9
Миш-маш в точени кори 9

Покрива се с тези, които са останали извън тигана. Хартията, която също е останала извън тигана, се отлепва от корите и се откъсва, за да не се запали.


10
Миш-маш в точени кори 10

Ястието се запича закратко на котлон, докато хване хрупкава коричка отдолу.


11
Миш-маш в точени кори 11

След това се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10–15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2016
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2014
Чудесно
1.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2013
Много хубава идея ! Стана чудесен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: