Нюйоркски чийзкейк

Дата: 21.03.2013
Източник: Бон Апети
Нюйоркски чийзкейк
 
Необходими продукти:
за основата:
200 г бисквити с масло
70 г краве масло
за крема:
900 г крем сирене
200 г заквасена сметана
3 яйца (размер L)
200 г пудра захар
3 с. л. брашно
1 шушулка ванилия
за поливане:
100 мл кленов сироп

Начин на приготвяне:
1
Нюйоркски чийзкейк
Бисквитите се натрошават с ръце не много на ситно, към тях се прибавя и разтопеното краве масло и се разбърква.

 


2
Нюйоркски чийзкейк 2
Сместа се изсипва на дъното на кръгла форма за торта с диаметър 26 см (с хартия за печене на дъното) и се притиска с лъжица. Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за около 10 минути, след това се охлажда.

 


3
Нюйоркски чийзкейк 3
В купа се разбиват с телена бъркалка крем сиренето (оставено на стайна температура) и захарта.

 


4
Нюйоркски чийзкейк 4
Към тях се добавят заквасената сметана, семенцата от шушулката ванилия и яйцата (на стайна температура),  едно по едно, като не трябва да се вкарва прекалено много въздух, защото чийзкейка се напуква при печене. Разбърква се с бъркалка. Накрая се прибавя и брашното и отново се разбива.

 


5
Нюйоркски чийзкейк 5
Сместа се изсипва върху хрупкавия блат.

 


6
Нюйоркски чийзкейк 6
Пече се в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за 40 минути. Трябва да остане леко течен в средата. След като се изключи фурната, е добре да поседи вътре 15 минути, за да не се напука. След това се охлажда добре в хладилник поне за 2 часа. Чийзкейкът се нарязва и се поднася полят с кленов сироп.


Подобни рецепти:
Коментари (31)
31.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2018
Да, Руми, разбира се, може да гарнираш и със сладко по твой вкус. Принципно ние обикновено използваме натурално крем сирене Филаделфия, което е с по-фина текстура и не е толкова солено, колкото стандартното сирене „Крема“ (в пакетче).
30.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2018
И може ли вместо с кленов сироп да се начаже със сладко?
29.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2018
Здравейте! Каква е раликата между крем сирене и крема сирене?
28.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2017
Тъй като има яйца, може да пробвате да го печете на още по-бавна фурна 120 градуса без вентилатор - на принципа на крем-карамела!Просто увеличете времето на 1 час! Пробвайте! Не се отчайвайте
27.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2017
Елица, виж стъпка 6 от рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
Violeta Marhova се регистрира в сайта.
Mariya Georgieva коментира рецептата Руло \"Стефани\"
Милена коментира рецептата Ягодов сладкиш
Mariya Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта