Обърнат кейк с цитруси

Със свеж вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
260 г брашно
200 г захар
20 г краве масло
10 г бурбонска ванилова захар
125 мл зехтин
1 пакетче бакпулвер
2 с. л. мед (+ за сервиране)
1/2 ч. л. кардамон
микс от цитруси (портокал, грейпфрут, лимон, лайм)



Начин на приготвяне:
1
Обърнат кейк с цитруси
В касерола се загряват 50 г захар, медът и маслото, докато захарта се разтопи и се получи карамел.
2
Обърнат кейк с цитруси 2
Излива се в кръгла керамична тавичка.
3
Обърнат кейк с цитруси 3
По 2–3 шайби от всеки цитрус се подреждат плътно върху карамела в тавата, като се застъпват.
4
Обърнат кейк с цитруси 4
Яйцата се разбиват много добре с останалата захар и ваниловата захар, прибавят се кардамонът и зехтинът и отново се разбива.
5
Обърнат кейк с цитруси 5
Останалите цитруси се изстискват – трябва да се получи 130 мл сок, който се сипва към разбитите яйца.
6
Обърнат кейк с цитруси 6
Прибавят се брашното и бакпулверът и се разбива.
7
Обърнат кейк с цитруси 7
Тестото се излива върху плодовете.
8
Обърнат кейк с цитруси 8
Сладкишът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Обърнат кейк с цитруси 9
Охлажда се 10 минути, обръща се, полива се с мед и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2023
Здравейте, Петя! Възможно е кейкът да горчи леко от цитрусовите кори, възможно е и от зехтина. Иначе сега направихме проба и без проблем качихме снимки от телефона. Поздрави от нас!
8.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2023
И срещам трудности с качване на снимка от телефона.
7.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2023
Не знам дали обърках някъде, но нагарча (предполагам от кората на цитруса)?
6.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2021
Много свежо и приятно сладко.
5.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2018
хубав се получи :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: