Охлюви с ориз по селски

Класическа българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
30-40 охлюва
200 г бял ориз
1 стрък пресен лук
2 клонки пресен девесил
1/2 к. ч. олио
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Охлюви с ориз по селски
Охлювите престояват 2-3 денонощия под мрежест похлупак, за да се изчистят. След това се измиват добре, заливат се с вода и се сваряват за около 1 час, като щом кипнат, се подправят със сол, пресен девесил и лук. Трябва да могат лесно да се вадят от черупките.
2
Охлюви с ориз по селски 2
Сварените охлюви се нареждат в тава и се заливат с олиото.
3
Охлюви с ориз по селски 3
Добавят се нарязаните наситно пресен девесил и лук.
4
Охлюви с ориз по селски 4
Отгоре се сипва почистеният ориз.
5
Охлюви с ориз по селски 5
Накрая се поръсва със сол и черен пипер на вкус.
6
Охлюви с ориз по селски 6
Ястието се залива с топла вода и се запича във фурна за 30-35 минути. Сервира се топло.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: