Заек по фламандски

Дата: 02.07.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
1 ч. л. сол
1 ч. л. мащерка
1 с. л. ябълков оцет
2 с. л. олио
3-4 с. л. брашно
2 зърна карамфил
2 дафинови листа
1 глава лук
3 скилидки чесън
1/2 л бира
30 г масло
100 г бекон
100-120 г сушени сини сливи
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек по фламандскиСливите се заливат с топла вода и се оставят да престоят, за да набъбнат.
2
Заек по фламандски 2Приготвя се панировка от брашно, сол и черен пипер и в нея се овалва
нарязаното на порции заешко.
3
Заек по фламандски 3Месото се запържва в предварително загретите олио и масло, след което се изважда от съда.
4
Заек по фламандски 4Беконът и лукът се нарязват и се запържват в мазнината от месото.
5
Заек по фламандски 5Щом се зачервят, продуктите се поръсват с брашнената смес, в която е панирано месото. Постепенно се налива бирата, като се бърка.
6
Заек по фламандски 6Запърженото заешко месо се връща в тенджерата.
7
Заек по фламандски 7Ястието се залива с около 1/2 ч. ч. гореща вода и се подправя с 2 дафинови листа, мащерка и карамфил.
8
Заек по фламандски 8Добавя се нарязаният надребно чесън, сипва се оцетът, налива се още 1/2 ч. ч. топла вода и къкри 30 минути под капак.
9
Заек по фламандски 9Накрая се слагат наситнените сливи заедно с водата, в която са киснали. Ястието къкри още около 20 минути и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


253 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта