„Охлюви“ с пресен лук

Много красиви и много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 06.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
60 г краве масло (студено)
3 връзки пресен лук
1/4 връзка магданоз
1 яйце
3 с. л. зехтин
2 ч. л. суха мая Dr. Oetker
2 ч. л. захар
2 ч. л. сол

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
„Охлюви“ с пресен лук
Маята се разтваря в 100 мл вода, заедно със захарта.
2
„Охлюви“ с пресен лук 2
Брашното се смесва със солта. Прибавя се маслото и се претрива с пръсти, докато се получат трохи.
3
„Охлюви“ с пресен лук 3
Налива се маята. Добавя се яйцето, разбърква се добре и върху набрашнен плот се замесва тесто.
4
„Охлюви“ с пресен лук 4
Поставя се в чиста купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
5
„Охлюви“ с пресен лук 5
Лукът и магданозът се наситняват и се смесват със зехтина.
6
„Охлюви“ с пресен лук 6
Тестото се разточва върху набрашнен плот и се поръсва със зелениите.
7
„Охлюви“ с пресен лук 7
Завива се руло и се реже на парчета - „охлюви“.
8
„Охлюви“ с пресен лук 8
Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат 15 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Пак видоизмених малко, но то просто няма да съм аз ако не го сторя
10.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2016
Аз сложих киселец и девисил. Ухаят изумително.
9.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2016
Аз добавих и малко сиренце. Много вкусни станаха.
8.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2016
Лесно, бързо, вкусно,и ето как изглеждат
7.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
Вторият път нямах пресен лук и ги направих с една глава червен лук. Смело мога да кажа,че и по двата начина е уникално вкусно!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: