Ориз пилаф с агнешко

Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2003
Ориз пилаф с агнешко
 
Необходими продукти:
1/2 кг агнешка плешка
4-5 стръка джоджен
300 г ориз
4-5 с. л. олио
2 моркова
4 стръка пресен лук
3 зърна бахар
1 дафинов лист
6-7 зърна черен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Ориз пилаф с агнешко
Месото се сварява в тенджера под налягане за около 30 минути заедно с черния пипер, бахара и дафиновия лист. Лукът се нарязва на колелца, морковите – на много малки кубчета. Олиото се загрява в тиган, сипва се лукът и се запържва за минута.
2
Ориз пилаф с агнешко 2
В тигана със запържения лук се прибавят морковите, сипва се оризът и се пържи, докато стане "стъклен".
3
Ориз пилаф с агнешко 3
Свареното месо се обезкостява, нарязва се на малки късове и се добавя в тигана.
4
Ориз пилаф с агнешко 4
Ястието се разбърква и се прехвърля в тава. Пече се в слабо загрята фурна (при температура 150-160 градуса), докато оризът поеме булъона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


256 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: