Свинско с марули по китайски

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2003
Свинско с марули по китайски
 
Необходими продукти:
500 г свински бут
2 с. л. нишесте
2 с. л. соев сос
2-3 щипки натриев глутаминат (1 ч. л. вегета)
5-6 капки сусамово олио
2 с. л. бяло вино
3-4 с. л. соев сос
6-7 с. л. царевично олио
1 резен джинджифил (1/2 ч. л. сух)
1 шепа дървесни гъби
1 маруля
1 стрък чесън
3 стръка лук
1 консерва соеви кълнове
2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Свинско с марули по китайски
Месото се нарязва първо на филии, след това – на тънки лентички. Поставя се в купа, поръсва се с нишестето, соевия сос и солта и се оставя да се маринова. След това се пържи в уок (дълбок тиган) със загрятото царевично олио.
2
Свинско с марули по китайски 2
Изпърженото месо се изважда, в тигана се оставят 2-3 с. л. от мазнината и в нея за 30 секунди се запържват нарязаната бяла част на чесъна и лука, джинджифилът и гъбите.
3
Свинско с марули по китайски 3
Добавят се соевите кълнове заедно с течността от консервата, в която са били, посолява се и се задушава 1-2 минути.
4
Свинско с марули по китайски 4
Наливат се соевият сос, няколко капки сусамово олио и бялото вино, разбърква се и накрая се прибавя едро нарязаната маруля. Щом сместа кипне, се слага свинското месо и се подправя с натриевия глутаминат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: