Гньетени чушки

Дата: 23.06.2003
Източник: Бон Апети
Гньетени чушки
 
Необходими продукти:
200 г свинско месо
скилидки чесън
1 глава лук
2-3 домата
1 кг зелени чушки за пълнене
1 ч. л. чубрица
2-3 щипки кимион
1 връзка копър
1 връзка джоджен
1 ч. ч. пасирани домати
200 г боб
струйка олио
 

Начин на приготвяне:
1
Гньетени чушкиБобът се сварява до полуготовност. След това се изцежда и се поставя в купа заедно с пасираните домати.
2
Гньетени чушки 2Месото се нарязва на малки късове, джодженът и копърът – наситно, сипват се в купата при боба и всичко се размесва добре. Плънката се посолява и се подправя с кимион и чубрица.
3
Гньетени чушки 3Чушките се почистват от семето и се пълнят със сместа, като във всяка се слага и по 1 скилидка чесън.
4
Гньетени чушки 4Чушките се подреждат в тава, покриват се с нарязаните на тънки кръгчета домати и лук, поливат се с олиото, добавят се 1-2 ч. ч. вода и се пекат до кулинарна готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Тутманик със сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта