Якидзакана

Гост: Шийгеки Танака, личен готвач на НП Посланика на Япония в България
Източник: Бон Апети
Дата: 28.07.2006
Якидзакана
 
Необходими продукти:
1 филе от лаврак (100 г)
1 жълтък
2–3 капки соев сос
маково семе за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Якидзакана
Краищата на филето се отстраняват и рибата се реже на средни парчета. Полива се с бяло вино и се посолява. Слага се в предварително нагорещена тавичка и се пече около 3 минути във фурна при температура 300 градуса.
2
Якидзакана 2
Жълтъкът се смесва със соевия сос. Половината от изпечените парчета риба се намазват с овкусения жълтък. Слагат се във фурната, изваждат се и отново се намазват с жълтъка.
3
Якидзакана 3
Процедурата се повтаря три пъти, като рибата се оставя във фурната за по 10 секунди, колкото жълтъкът да изсъхне. Останалите парчета риба се поръсват с маково семе.
4
Якидзакана 4
По желание ястието се гарнира с краставица и лист зелена салата.
5
Якидзакана 5
Любопитно: Сасагири е японска кулинарна техника за рязане на краставица за украса, така че да наподобява кората на бамбук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: