Мусака "Мусаджи"

Гост: Джина Стоева, певица
Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2006
Мусака
 
Необходими продукти:
2 патладжана
6 с. л. зехтин
2 яйца
150 г кашкавал
150 мл прясно мляко
1 щипка чубрица
1/2 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. лютеница
3-4 с. л. зехтин
1 домат
1 глава лук
1 зелена чушка
1 скилидка чесън
200 г соева кайма
3-4 с. л. зехтин
2 домата
5 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Мусака
Лукът и чушката се нарязват наситно и се запържват в зехтина. Доматът се пасира и се прибавя към зеленчуците заедно с предвидените за запръжката подправки, лютеницата и накълцаната скилидка чесън.
2
Мусака
Патладжаните се обелват и се нарязват на филии. Посоляват се и се оставят настрана, за да се отцедят от горчивия сок. След това се запържват за кратко от двете страни.
3
Мусака
Соевата кайма се накисва в гореща вода, след което се прибавя към запръжката. Разбърква се добре.
4
Мусака
Доматите се обелват, нарязват се на шайби и се нареждат на дъното на йенска тавичка. Отгоре се покриват с половината филии патладжан.
5
Мусака
Запръжката се сипва върху патладжаните, разпределя се добре и върху нея се подреждат останалите филии патладжан. Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята на 150-180 градуса фурна.
6
Мусака
Зехтинът за заливката се загрява, сипва се брашното и се запържва, като се бърка непрекъснато. Постепенно се налива и прясното мляко, посолява се. Накрая се добавят настърганият кашкавал и разбитите яйца.
7
Мусака
Мусаката се покрива с готовата заливка, връща се във фурната и се пече до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: