Ориз с домати

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г стерилизирани домати
500 г ориз
1 стрък праз лук
2 кубчета пилешки бульон
4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. захар
50 г сушени домати
1 глава чесън
4 с. л. зехтин
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. магданоз
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Ориз с домати
Празът се нарязва наситно и се запържва за 1 минута в зехтин.
2
Ориз с домати 2
Добавя се измитият и отцеден ориз и се запържва, докато стане стъклен.
3
Ориз с домати 3
Стерилизираните домати се намачкват и се сипват при ориза и праза.
4
Ориз с домати 4
Овкусява се с пилешките бульони, солта и захарта и се доливат около 500 мл вода.
5
Ориз с домати 5
Сушените домати се попарват с гореща вода и се оставят да престоят в нея за няколко минути, след което се отцеждат, а водата се прибавя към ориза.
6
Ориз с домати 6
Сместа се прехвърля в тава, покрива се с фолио и се поставя в предварително загрята на 160 градуса фурна. Ястието се пече около 30 минути.
7
Ориз с домати 7
Главата чесън се разрязва на две и се запича на сух тиган.
8
Ориз с домати 8
Попарените домати се нарязват и се задушават в зехтин.
9
Ориз с домати 9
Добавят се разреденото в малко вода доматено пюре и обелените и нарязани скилидки запечен чесън. Подправя се с магданоза и ригана.
10
Ориз с домати 10
Оризът се полива със заливката и се пече още 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: