Ориз с гъби на микровълнова фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2001
Ориз с гъби на микровълнова фурна
 
Необходими продукти:
300 г гъби
1 л пилешки бульон
1 ч. ч. ориз
2 с. л. краве масло
1 глава лук
1 стрък целина
магданоз


Начин на приготвяне:
1
Ориз с гъби на микровълнова фурна
Лукът и целината се нарязват наситно. Слагат се в йенска тенджера (или в пластмасова купа), прибавя се маслото и се задушават 2 минути на пълна мощност на микровълнова фурна.
2
Ориз с гъби на микровълнова фурна 2
Гъбите се нарязват на по-едри парчета. Слагат се при лука, посоляват се и се варят 5 минути на пълна мощност. След това се добавя оризът, налива се бульонът.
3
Ориз с гъби на микровълнова фурна 3
Вари се на по-ниска степен на микровълновата фурна, докато оризът поеме течността. Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2018
Ориз с гъби,но на фурна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
Кирил се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Соленки с пипер
Didka Koprinkova коментира рецептата Палачинки
Didka Koprinkova коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
Rosy коментира рецептата Морски дарове в сос „Бузара“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: