Постни пълнени чушки в зехтин

Източник: Бон Апети
Дата: 28.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 бр. чушки
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
10 с. л. зехтин
1 клонка джоджен
4 клонки магданоз
4 клонки копър
1 глава лук
2 домата
1 1/2 ч. ч. ориз
50 г стафиди
50 г орехови ядки
1 щипка сол
1 щипка захар
1 ч. ч. зехтин
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Постни пълнени чушки в зехтин
Оризът се накисва в студена подсолена вода. Лукът се нарязва наситно и се запържва за 2-3 минути в предварително загретия зехтин. Добавят се смлените орехови ядки. Подправя се със сол, захар, канела.
2
Постни пълнени чушки в зехтин 2
Тиганът се оттегля от котлона и се добавя изплакнатият ориз. Пържи се 4-5 минути, докато стане "стъклен". Налива 1 ч. ч. вода и се оставя на много тих огън, докато оризът поеме водата.
3
Постни пълнени чушки в зехтин 3
Плънката се ароматизира с наситнените копър, магданоз и джоджен. Изсипват се стафидите, разбърква се.
4
Постни пълнени чушки в зехтин 4
Чушките се пълнят с плънката и отворите им се затварят с капаче от домат.
5
Постни пълнени чушки в зехтин 5
Готовите чушки се нареждат в голяма тенджера и се налива вода, която да ги покрие до половината. Добавят се зехтин, сол и захар. Чушките се затискат с чиния и се варят 45 минути на тих огън.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2014
Станаха вкусни, но ги направих на фурна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: