Ориз с праз и маслини

Дата: 20.12.2001
Източник: Бон Апети
Ориз с праз и маслини
 
Необходими продукти:
600 г вода
200 г ориз
100 г черни маслини
3 стръка праз
1 клонка целина
1 кубче зеленчуков бульон
1 к. ч. олио
3 ч. л. доматено пюре
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз с праз и маслиниПразът се нарязва на колелца и се запържва в сгорещено олио.
2
Ориз с праз и маслини 2Прибавя се ситно нарязана целина. Налива се малко вода и се задушава 5-6 минути под капак, докато омекне.
3
Ориз с праз и маслини 3След това се изсипва оризът и когато стане “стъклен”, се натрошава бульонът и се налива гореща вода. Допълнително се овкусява с доматено пюре.
4
Ориз с праз и маслини 4След като кипне, ястието се пресипва в тава. Прибавят се почистените от костилките маслини. Пече се в умерено загрята фурна при температура 160-170 градуса, докато оризът стане готов.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2015
Тази рецепта е от архива - още от 2001 година, когато предаването се е водило от Иван Звездев. Лора и Стоян винаги са казвали, че предпочитат домашно приготвенитените бульони и не веднъж са показвали как да се направим хубав, бистър бульон с качествени и пресни продукти.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2015
Извинявайте, но ми прави впечетление, че всяка Ваша рецепта включва някакъв вид синтетичен бульон - т.е. консерванти и всякакви нездравословни субстанции. Както съм написал в профила си, страдам от подагра и за тази болест концетрираните нездравословни бульони са просто убийствени!!! Опитайте се да предложите алтернатива - в противен случай ще разболеете повече хора, отколкото ще нахраните!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
Marina Dobreva се регистрира в сайта.
zmugly сготви Гризини
Georgi Mavrev се регистрира в сайта.
Evelina Asenova се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Питки с тиквени семки
Рози коментира рецептата Тиквички на фурна
Evgenia Viktorova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта