Ориз с праз и маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2001
Ориз с праз и маслини
 
Необходими продукти:
600 г вода
200 г ориз
100 г черни маслини
3 стръка праз
1 клонка целина
1 кубче зеленчуков бульон
1 к. ч. олио
3 ч. л. доматено пюре


Начин на приготвяне:
1
Ориз с праз и маслини
Празът се нарязва на колелца и се запържва в сгорещено олио.
2
Ориз с праз и маслини 2
Прибавя се ситно нарязана целина. Налива се малко вода и се задушава 5-6 минути под капак, докато омекне.
3
Ориз с праз и маслини 3
След това се изсипва оризът и когато стане “стъклен”, се натрошава бульонът и се налива гореща вода. Допълнително се овкусява с доматено пюре.
4
Ориз с праз и маслини 4
След като кипне, ястието се пресипва в тава. Прибавят се почистените от костилките маслини. Пече се в умерено загрята фурна при температура 160-170 градуса, докато оризът стане готов.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2015
Тази рецепта е от архива - още от 2001 година, когато предаването се е водило от Иван Звездев. Лора и Стоян винаги са казвали, че предпочитат домашно приготвенитените бульони и не веднъж са показвали как да се направим хубав, бистър бульон с качествени и пресни продукти.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2015
Извинявайте, но ми прави впечетление, че всяка Ваша рецепта включва някакъв вид синтетичен бульон - т.е. консерванти и всякакви нездравословни субстанции. Както съм написал в профила си, страдам от подагра и за тази болест концетрираните нездравословни бульони са просто убийствени!!! Опитайте се да предложите алтернатива - в противен случай ще разболеете повече хора, отколкото ще нахраните!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: