Сарми от листа на царевичен кочан

Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2001
Сарми от листа на царевичен кочан
 
Необходими продукти:
6 млечни царевици с листата
100 г кашкавал
1 ч. л. червен пипер
30 г краве масло
1 ч. л. риган
1 ч. л. мащерка
3 скилидки чесън
2 зелени чушки
4 домата
2 дафинови листа


Начин на приготвяне:
1
Сарми от листа на царевичен кочан
Царевиците се обелват от листата и се настъргват в купа.
2
Сарми от листа на царевичен кочан 2
Листата се бланшират за 2 минути в кипяща вода. Изваждат се и се поставят в съд със студена вода, след което се отцеждат.
3
Сарми от листа на царевичен кочан 3
В маслото се запържват настърганият лук, нарязаните надребно чушки и чесън.
4
Сарми от листа на царевичен кочан 4
След 2 минути се добавят обелените и нарязани на малки кубчета домати. Подправя се с червен пипер, мащерка, дафинови листа, риган и сол. Задушава се 5 минути, изсипва се в купата с царевицата, настъргва се кашкавалът. Разбърква се.
5
Сарми от листа на царевичен кочан 5
Взимат се 2 листа царевица, долният край на единия се застъпва с горния край на втория, по средата се поставя от плънката и се оформят правоъгълни пакетчета.
6
Сарми от листа на царевичен кочан 6
Част от листата се разделят на ивици, с които се завързват сармите. Остърганите кочани се подреждат в тенджера и се покриват с вода. Отгоре се поставят царевичните сарми. След като водата кипне, сармите се варят на пара около час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: