Печени патладжани по мексикански

Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2001
Печени патладжани по мексикански
 
Необходими продукти:
4 патладжана
магданоз
5 с. л. олио
1 ч. л. риган
4 домата
1 ч. л. кимион
3 скилидки чесън
2 зелени чушки
1 глава лук
100 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Печени патладжани по мексикански
Патладжанът се нарязва на колелца, осолява се и се оставя за около 60 минути, за да се отцеди от горчивия сок. След това парчетата се подреждат в намаслена йенска тенджера.
2
Печени патладжани по мексикански 2
Чушките се нарязват на малки парчета, чесънът се счуква. Лукът се нарязва наситно и се запържва в олиото за минута.
3
Печени патладжани по мексикански 3
При запържения лук се прибавят чушките и счуканият чесън. Подправя се с кимион, магданоз и риган.
4
Печени патладжани по мексикански 4
Поставят се нарязаните на кубчета домати. Задушава се 10 минути. Патладжаните се поръсват с кашкавал и се заливат със соса. Ястието се пече 45 минути в загрята фурна при температура 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: