Пълнени патладжани

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Пълнени патладжани
 
Необходими продукти:
4 патладжана
1 глава лук
3 домата
4 с. л. олио
150 г кашкавал
магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжаниПатладжаните се обелват и се разрязват на две. Вътрешността се издълбава и се посолява. Издълбаните половинки също се посоляват и се оставят в наклонена тавичка за 30-40 минути, за да се отцеди горчивият сок.
2
Пълнени патладжани 2В тенджерка с олио за 1 минута се запържва нарязаният надребно лук. Добавя се наситнената вътрешност на патладжана. Задушава се 5 минути. Прибавят се обелените и нарязани на кубчета домати. Задушава се 5 минути, подправя се със сол и наситнен магданоз.
3
Пълнени патладжани 3Отцедените патладжани се изплакват с вода и се пълнят с плънката. Поставят се в намазнена тава и се налива 1 пръст вода. Покриват се с алуминиево фолио и се пекат 30 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ивайло се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Хрупкав хляб със сусам
Angelina Daneva се регистрира в сайта.
ioni се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Пица със зеленчуци на грил
SuperMag коментира рецептата Салата от печени тиквички
SuperMag коментира рецептата Пилешко с пролетни зеленчуци
SuperMag коментира рецептата Супа топчета със спанак
SuperMag коментира рецептата Ябълки със сирене и ядки
SuperMag коментира рецептата Тофу с ябълки
SuperMag коментира рецептата Постна ябълкова торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта