Пълнени патладжани

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пълнени патладжани
 
Необходими продукти:
4 патладжана
1 глава лук
3 домата
4 с. л. олио
150 г кашкавал
магданоз


Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани
Патладжаните се обелват и се разрязват на две. Вътрешността се издълбава и се посолява. Издълбаните половинки също се посоляват и се оставят в наклонена тавичка за 30-40 минути, за да се отцеди горчивият сок.
2
Пълнени патладжани 2
В тенджерка с олио за 1 минута се запържва нарязаният надребно лук. Добавя се наситнената вътрешност на патладжана. Задушава се 5 минути. Прибавят се обелените и нарязани на кубчета домати. Задушава се 5 минути, подправя се със сол и наситнен магданоз.
3
Пълнени патладжани 3
Отцедените патладжани се изплакват с вода и се пълнят с плънката. Поставят се в намазнена тава и се налива 1 пръст вода. Покриват се с алуминиево фолио и се пекат 30 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



157 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: