Боб по мексикански

Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2001
Боб по мексикански
 
Необходими продукти:
2 червени чушки
магданоз
1 консерва царевица
1 люта чушка
1 ч. л. червен пипер
4 с. л. олио
1 ч. л. кимион
3 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. доматено пюре
2 ч. ч. зрял червен фасул
2 зелени чушки
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Боб по мексикански
Фасулът се накисва в студена вода и се оставя да престои една нощ. След това се отцежда, залива се с вода, колкото да го покрие, и се кипва.
2
Боб по мексикански 2
Кипналата вода се изхвърля и се налива нова (8 чаши). Вари се в тенджера под налягане 30-40 минути. Лукът и чесънът се нарязват наситно, чушката – на ивици.
3
Боб по мексикански 3
Лукът и чесънът се запържват в олио за минута, прибавят се чушката, разтвореното в малко вода доматено пюре, подправките и царевицата. Сместа се изсипва в тенджерата при фасула. Вари се под налягане 15 минути. Всяка порция се поръсва с нарязан магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: