Боб по мексикански

Дата: 12.10.2001
Източник: Бон Апети
Боб по мексикански
 
Необходими продукти:
2 червени чушки
магданоз
1 консерва царевица
1 люта чушка
1 ч. л. червен пипер
4 с. л. олио
1 ч. л. кимион
3 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. доматено пюре
2 ч. ч. зрял червен фасул
2 зелени чушки
1 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Боб по мексиканскиФасулът се накисва в студена вода и се оставя да престои една нощ. След това се отцежда, залива се с вода, колкото да го покрие, и се кипва.
2
Боб по мексикански 2Кипналата вода се изхвърля и се налива нова (8 чаши). Вари се в тенджера под налягане 30-40 минути. Лукът и чесънът се нарязват наситно, чушката – на ивици.
3
Боб по мексикански 3Лукът и чесънът се запържват в олио за минута, прибавят се чушката, разтвореното в малко вода доматено пюре, подправките и царевицата. Сместа се изсипва в тенджерата при фасула. Вари се под налягане 15 минути. Всяка порция се поръсва с нарязан магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта