Ориз с пилешко, зеленчуци и яйце по китайски

Пържен ориз
Източник: Avror
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 16.06.2014
Ориз с пилешко, зеленчуци и яйце по китайски
 
Необходими продукти:
4-5 бр. пилешки гърди
1 морков
1 червена чушка
1 пакет ориз „Басмати" (около 1 кг)
1/4 зелка (от малките)
1 шепа соеви кълнове
1-2 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
2-3 яйца
2-3 с. л. олио
1 шепа грах (по желание)
1 шепа царевица (по желание)

за маринатата:
1 с. л. соев сос
1 щипка бял пипер
1 с. л. олио



Начин на приготвяне:
1
Ориз с пилешко, зеленчуци и яйце по китайски
Нарязвате пилешките гърди на ситни кубчета и добавяте съставките за маринатата. Месото се оставя за около 30 минути, за да поеме вкусовете.
2
Ориз с пилешко, зеленчуци и яйце по китайски 2
Оризът се измива 5-6 пъти, докато водата се избистри. Вари се на най-ниската степен, докато набъбне и се оттегля от котлона. Изчакват се 10 минути и се разбърква с вилица. Оставя се да изстине.
3
Ориз с пилешко, зеленчуци и яйце по китайски 2
Морковът, чушката и зелето се нарязват на тънки ивички.
4
Ориз с пилешко, зеленчуци и яйце по китайски 2
Олиото се загрява в уок тиган (дълбок тиган), маринованото пилешко месо се запържва. След като го изпържите, го изваждате от мазнината.
5
Ориз с пилешко, зеленчуци и яйце по китайски 2
В същата мазнина се пържат зеленчуците, като се слагат в следната последователност - моркови, чушки, зеле, грах и царевица. Добавят се и яйцата.
6
Ориз с пилешко, зеленчуци и яйце по китайски 2
Посолява се (вместо сол може да добавите малко соев сос - става по-добре и по-вкусно). Прибавят се соевите кълнове, пилешкото месо и охладеният ориз, и се разбърква закратко.
7
Ориз с пилешко, зеленчуци и яйце по китайски 2
Сервира се с допълнително соев сос и чили.



Съвет:
Вместо ориз „Басмати" може да използвате и обикновен дългозърнест ориз.
Ако нямате бял пипер за маринатата, може да го замените с черен.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2016
Следвах рецептата едно към едно и се получи страхотно.
16.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2015
Страхотна рецепта. Направих ориза с уок тиган. Получи се чудесно!
15.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2015
Павлинка,и аз добавям задължително кисели краставички,дава киселина леко и е супер на вкус. Последния път даже специално за тях ходих в магазина :)
14.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2015
Ето я и моята импровизация на ястието. Добавих само и кисели краставички,които също нарязах на тънки ивички.
13.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2015
Ето,този път има и снимка на моя ориз, супер ястие, със или без месо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: