Ориз с праз и боб на фурна

Дата: 19.12.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г дългозърнест ориз
200 г едър шарен боб
200 г маслини „Каламата“ (без костилки)
8 стръка праз (бялата част)
8 сушени червени чушки
4 скилидки чесън
2 стръка мащерка
1 л зеленчуков бульон
80 мл олио
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз с праз и боб на фурнаБобът се накисва за една нощ. След това се отцежда, залива се с чиста вода и се кипва. Отново се отцежда, залива се с вода и се сварява до готовност.
2
Ориз с праз и боб на фурна 2Чушките се накисват в топла вода. След като омекнат, се нарязват на ситно, а водата от накисването се запазва.
3
Ориз с праз и боб на фурна 3Празът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото. Добавят се чушките и доматеният концентрат.
4
Ориз с праз и боб на фурна 4Разбърква се и се прибавят отцеденият боб и оризът. Овкусява се с кимиона, ригана, наситнената мащерка, сол и черен пипер.
5
Ориз с праз и боб на фурна 5Наливат се бульонът и 200 мл от водата на чушките. Пускат се и нарязаните на дебели шайби маслини.
6
Ориз с праз и боб на фурна 6Разбърква се и се прехвърля в тава.
7
Ориз с праз и боб на фурна 7Пече се 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2017
Комбинацията боб с ориз ми е любима по време на зимния пост, а тази рецепта е божествена!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Михайлова Михайлова се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Питки с моцарела
Петя Петкова публикува рецептата А ла чийзкейк
Katya Bojinova публикува рецептата Френска селска торта
Nathalie Marcenkova публикува рецептата Тарт с ябълки
R.kehaiova се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Безмесна лазаня от полента
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта