Чушки с лимец

Подходящи за Бъдни вечер
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10–12 сухи чушки
180 г лимец
60 г орехи
40 г сушени сливи (без костилки)
40 г сушени кайсии
500 мл зеленчуков бульон
70 мл олио
3 стръка праз лук (бялата част)
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чушки с лимец
Лимецът се накисва в студена вода за 2 часа.
2
Чушки с лимец 2
Чушките се попарват с вряла вода и се оставят да набъбнат.
3
Чушки с лимец 3
Празът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Щом омекне, се добавят наситненият магданоз, кимионът и кориандърът.
4
Чушки с лимец 4
Сипва се отцеденият лимец, налива се бульонът и се готви под капак, докато лимецът омекне.
5
Чушки с лимец 5
Прибавят се накълцаните орехи и сушени плодове, готви се още 1–2 минути, овкусява се със сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
6
Чушки с лимец 6
Чушките се пълнят със сместа.
7
Чушки с лимец 7
Подреждат се в дълбок тиган или в тенджера, заливат се с 200 мл вода, по желание и с малко олио, похлупват се и се готвят около 40 минути на слаб огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: