Ориз с шпек и бамя

Дата: 30.11.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бамя
250 г ориз
200 г шпеков салам
1/4 буркан стерилизирани домати
1 глава лук
5-6 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз с шпек и бамяЛукът се нарязва наситно, саламът – на тънки полумесеци. Запържват се в предварително загрятото олио.
2
Ориз с шпек и бамя 2Когато лукът леко промени цвета си, се изсипва оризът. Пържи се, докато стане "стъклен", след това се слагат нарязаните надребно стерилизирани домати.
3
Ориз с шпек и бамя 3Пържи се още 2 минути и се добавя нарязаната на малки парчета бамя, разбърква се. След 1 минута се наливат 500 мл гореща вода и се посолява.
4
Ориз с шпек и бамя 4Щом кипне, ястието се прехвърля в тава, наливат се още 300 мл гореща вода и се пече около 20-25 минути в предварително загрята на 150-160 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


344 ДУШИ ОНЛАЙН
Бен коментира рецептата Пиле с прясно зеле
Ve6erka коментира рецептата Фъстъчено масло
Ve6erka коментира рецептата Пиле фрикасе
Весела Андонова се регистрира в сайта.
Радосвета Иванова публикува рецептата Огретен
Gaby Spasova се регистрира в сайта.
Galq Dimitrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Кокосово масло
Карина Трендафилова се регистрира в сайта.
Диана Георгиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта