Оризово суфле

Дата: 05.10.2015
Източник: Бон Апети
Оризово суфле
 
Необходими продукти:
100 г ориз (1/2 ч. ч.)
200 мл прясно мляко (1 ч. ч.)
3 ч. ч. вода
3 яйца
1 ванилия
100 г захар (5 с. л.)
1 с. л. краве масло
сладко (или конфитюр) от череши по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Оризът се сварява на каша с млякото и 3 ч. ч. вода. Охлажда се и се смесва с разбитите жълтъци, ванилията и захарта.
2
Разбитите на пухкав сняг белтъци се прибавят чрез внимателно разбъркване.
3
Получената смес се изсипва във форма, намазана с масло, и се запича.
4
Като изстине, се нарязва на парчета и по желание се гарнира със сладко или конфитюр.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Джулия Митева се регистрира в сайта.
Ирина сготви Лазаня
Кали Сотирова се регистрира в сайта.
Asen Zhivkov се регистрира в сайта.
Дидка се регистрира в сайта.
lorreta_28 се регистрира в сайта.
Nadejda Angelova публикува рецептата Катми
Teodora Mladenova се регистрира в сайта.
Stefani Ruseva се регистрира в сайта.
Denislava Karaminkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта