Тирамису

Дата: 04.12.2016
Източник: Анна
ТИТЛА: Хоби готвач
Тирамису
 
Необходими продукти:
300 г бишкоти
200 г сирене „Маскарпоне“
150 г сладкарска сметана
200 г захар
5 яйца
2 ч. ч. силно кафе (еспресо)
2 с. л. вино „Марсала“ (или ликьор по избор)
2 с. л. ром
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Кафето се приготвя без захар и се оставя, да изстине добре. Към изстиналото кафе се прибавят виното (ликьорът) и ромът.

2
Яйцата се разбиват на пяна. За постигане на по-добър резултат първо се разбиват жълтъците. Прибавят се белтъците и захарта, и се разбива до пълното разтваряне на захарта.

3
Маскарпонето се намачква с вилица, докато стане кремообразно, без бучки. Прибавя се постепенно към разбитите яйца и се разбърква с тел.
4
Сметана се разбива отделно и се добавя постепенно към сместа, при непрекъснато бъркане с тел, до получаване на хомогенна смес.
5
Бишкотите се натопяват в сместа с кафе и алкохол, и се редят в съд с високи стени, докато се покрие дъното. Върху бишкотите се изсипва половината крем. Отгоре се реди вторият пласт с бишкоти и се покрива с останалия крем.

6
Тавата се покрива с прозрачно фолио и се прибира в хладилник, най-добре за 1 нощ. Десертът се поръсва с какао, непосредствено преди поднасяне, за да не се навлажни какаото.


Съвет:
Добре е, маскарпонето да се остави да се отпусне, на стайна температура, за да може след това по-лесно да се намачка, преди да се добави към крема.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2017
Страхотен десерт
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта