Мус от сирене с мед и сусам

Любопитна рецепта със сладък финал
Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г саламурено сирене смес (краве, овче)
160 г пудра захар (+ 1 с. л.)
300 мл животинска сметана
олио за намазване

за сиропа:
150 г мед
1 ч. л. сусам
1/4 ч. л. канела



Начин на приготвяне:
1
Мус от сирене с мед и сусам
Сиренето се накисва във вода за едно денонощие, за да се обезсоли. След това се оставя да се отцеди много добре за 1 денонощие.
2
Мус от сирене с мед и сусам 2
Сиренето се смила в блендер, заедно със захарта, докато се получи крем. Наливат се 100 мл от сметаната и пак се разбива.
3
Мус от сирене с мед и сусам 3
Останалата сметана се разбива с 1 с. л. пудра захар и се добавя към сиренето. Разбърква се внимателно.
4
Мус от сирене с мед и сусам 4
Осем формички за крем брюле се намазват с олио и се покриват с фолио за свежо съхранение, за да се извади след това по-лесно десерта.
5
Мус от сирене с мед и сусам 5
Сместа се разпределя във формите и се прибира в хладилник за едно денонощие.
6
Мус от сирене с мед и сусам 6
Медът се разбърква с канелата, 20–30 мл вода и се загрява за кратко на умерен огън. Дърпа се от котлона и се охлажда.
7
Мус от сирене с мед и сусам 7
Мусът се сервира с медения сос. Поръсва се със запечен на сух тиган сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: