Овесен пилаф с гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2002
Овесен пилаф с гъби
 
Необходими продукти:
300 г овесени ядки
200-250 г печурки
300 г замразен спанак
50-100 г орехови ядки
3-4 стръка копър
2-3 скилидки чесън
4-5 с. л. олио (зехтин)


Начин на приготвяне:
1
Овесен пилаф с гъби
Ядките се заливат с вода, кипват се, изцеждат се и се изплакват с вода. Поставят се в намаслена тава.
2
Овесен пилаф с гъби 2
Нарязаните наедро гъби се пържат в 2 с. л. олио на силен огън. Когато се зачервят, се прибавя спанакът и се разбърква, докато се размрази.
3
Овесен пилаф с гъби 3
Счуква се чесън и заедно със ситно нарязания копър се прибавя в тигана при спанака. Разбърква се и сместа се разпределя върху овесените ядки. Пилафът се полива с 2-3 с. л. олио (зехтин) и се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
gslavcheva се регистрира в сайта.
gzaxariev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: