Палачинки с месо

Гост: Ирина Митрофанова, гл. редактор на "Русская газета"
Източник: Бон Апети
Дата: 03.07.2004
Палачинки с месо
 
Необходими продукти:
1 глава лук
300 г брашно
200 г прясно мляко
1 щипка черен пипер
2 щипки сол
1 яйце
сол и черен пипер
1 к. ч. ориз
200 г кайма
4–5 с. л. олио
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Палачинки с месо
Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио до златисто. След това се прибавя каймата. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да се позапържи.
2
Палачинки с месо 2
Добавя се предварително свареният ориз и се разбърква добре.
3
Палачинки с месо 3
Яйцето се разбива със солта и черния пипер. Постепенно при непрекъснато бъркане се добавят млякото, брашното и олиото. От получената смес се приготвят палачинки. Във всяка една се слага по малко от плънката.
4
Палачинки с месо 4
Готовите палачинки се сгъват като пакетче и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: