Черновръшки тутманик

Източник: Бон Апети
Дата: 28.07.2004
Черновръшки тутманик
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
6 яйца
2 пакетчета суха мая
1 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
300 г сирене
250 г маргарин
яйце за намазване


Начин на приготвяне:
1
Черновръшки тутманик
Брашното се сипва в купа, слагат се яйцата и се разбива с вилица, докато се смесят. Добавят се маята, солта, млякото, 1 ч. ч. вода, захарта и се омесва гъсто тесто.
2
Черновръшки тутманик 2
Тестото се разделя на 3 равни части, всяка се разтегля на ръка, за да се получи правоъгълно парче, намазва се с маргарин. Отгоре се натрошава част от сиренето, покрива се с втората кора и отново се нанасят маргарин и сирене. Разстила се третата кора, намазва се с маргарин, поръсва се със сирене и корите се навиват така, че да се получи руло.
3
Черновръшки тутманик 3
От рулото се отрязват двата края и се поставят в средата на набрашнена и намаслена тава. Режат се триъгълници и се редят прави около средните кръгове. С разбито яйце се намазва повърхността и тутманикът се поставя в студена фурна, която се загрява до температура 220 градуса, пече се 10 минути. След това температурата се намалява на 180 градуса и печенето продължава 40 минути. Готовият тутманик се покрива с кърпа, за да изпръхне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: