Арабски питки

Източник: Бон Апети
Дата: 20.07.2004
Арабски питки
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. олио
олио за намасляване


Начин на приготвяне:
1
Арабски питки
Маята се поставя в малка купичка, сипва се половината захар, налива се малко вода и се оставя да шупне.
2
Арабски питки 2
Брашното се пресява, поръсва се с останалата захар и солта и се разбърква. Добавя се шупналата мая, налива се олиото и 1–1 1/2 ч. ч. хладка вода и се размесва. Полученото еластично и влажно тесто се оставя да втаса около 10 минути и след това още веднъж се размесва.
3
Арабски питки 3
От тестото се режат малки парчета, оформят се топчета, които леко се набрашняват и се разточват на дискове с дебелина 0,5 см. Пекат се за кратко в намаслена с олио тава при температура 240–250 градуса, като се обръщат на 3–4 минути. Щом са готови, се завиват в кърпа, за да омекнат.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2016
Много вкусни - с песто Дженовезе и айвар :)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2013
Станаха много вкусни!!!....хапнахме ги със салатка :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: