Палачинкова торта „Ден и нощ“

Сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за светлите палачинки:
300 мл газирана вода
300 мл прясно мляко
220 г брашно
2 яйца
1 с. л. разтопено краве масло (+ за намазване)
1 щипка захар
1 щипка сол

за какаовите палачинки:
250 мл прясно мляко
200 мл газирана вода
100 г брашно
40 г какао
2 яйца
3 с. л. кафява захар
1 с. л. разтопено краве масло (+ за намазване)
1 щипка сол

за крема:
750 г сирене „Маскарпоне“
6 жълтъка
180 мл вино „Марсала“
200 г малини
180 г захар
1 консерва подсладено кондензирано мляко
450 мл животинска сметана
1 шушулка бурбонска ванилия

за гарниране:
300 г малини
200 мл животинска сметана
1 с. л. пудра захар (+ за поръсване)

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Палачинкова торта „Ден и нощ“
Светлите палачинки се приготвят, като в купа се разбиват брашното, яйцата, маслото, солта, захарта, прясното мляко и газираната вода. Тестото се оставя за 30 минути в хладилник.
2
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 2
Какаото за кафявите палачинки се разбива с брашното, яйцата, разтопеното масло, солта, захарта, прясното мляко и газираната вода и също се оставя за 30 минути в хладилник.
3
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 3
В намазан с масло тиган от двата вида тесто се пекат тънки палачинки.
4
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 4
Жълтъците за крема се разбиват на водна баня с половината захар.
5
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 5
Когато станат на пяна, се налива виното и се бърка, докато кремът се сгъсти. Охлажда се.
6
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 6
Сметаната се разбива с останалата захар и семенцата ванилия, докато стане пухкава.
7
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 7
Маскарпонето се разбива с кондензираното мляко. Прибавят се жълтъците с марсалата, сметаната и се разбърква.
8
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 8
Накрая се пускат малините и се разбърква много внимателно.
9
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 9
Тортата се подрежда като се редуват двата вида палачинки, а между тях се маже с крем. Завършва се с крем. Оставя се в хладилник за 4–5 часа, за да стегне.
10
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 10
След това се покрива с разбитата със захар сметана. Украсява се с малини и се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2019
Страхотна торта!В момента няма пресни плодове, затова я украсих само отвън с филирани бадеми. Марсалата замених с 50 мл.амарето. И все пак стана много вкусна!
3.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2016
Много вкусна
2.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2016
а така е от вътре
1.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2016
Направих тортата с ягоди получи се много добре. Похвалиха ме вкъщи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: