Палачинкова торта с гъбен пастет

Дата: 03.08.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г брашно
350 мл прясно мляко
2 яйца
2/3 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
4 стръка мащерка
1/2 връзка див лук
краве масло за намазване
за плънката:
375 г пастет с гъби Compass Vegetal
500 г печурки
100 г топено сирене (на триъгълничета)
80 г краве масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
за украса:
1 червена чушка
няколко стръка див лук
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Палачинкова торта с гъбен пастетБрашното се смесва със солта и бакпулвера.
2
Палачинкова торта с гъбен пастет 2Чукват се яйцата, налива се и млякото.
3
Палачинкова торта с гъбен пастет 3Разбива се, докато се получи гладка, хомогенна смес.
4
Палачинкова торта с гъбен пастет 4Ароматизира се с накълцаните мащерка и див лук.
5
Палачинкова торта с гъбен пастет 5В намазан с масло тиган се изпичат шест палачинки.
6
Палачинкова торта с гъбен пастет 6Лукът се реже на полумесеци.
7
Палачинкова торта с гъбен пастет 7Гъбите се почистват и се нарязват на тънки филийки.
8
Палачинкова торта с гъбен пастет 8Чесънът се накълцва.
9
Палачинкова торта с гъбен пастет 9Запържват се в загрятото масло до златисто.
10
Палачинкова торта с гъбен пастет 10Съдът се дърпа от огъня. Прибавят се горчицата, топеното сирене, сол и черен пипер на вкус.
11
Палачинкова торта с гъбен пастет 11Разбърква се и се оставя настрана, докато сместа се охлади.
12
Палачинкова торта с гъбен пастет 12Една палачинка се намазва с пастета.

13
Палачинкова торта с гъбен пастет 13Слага се от сместа с пържените гъби.
14
Палачинкова торта с гъбен пастет 14Поставя се следващата палачинка.
15
Палачинкова торта с гъбен пастет 15Тя също се намазва с пастет и се поръсва с гъби.
16
Палачинкова торта с гъбен пастет 16Така се подрежда цялата торта, като се завършва с палачинка.
17
Палачинкова торта с гъбен пастет 17Намазва се добре с пастет и се прибира в хладилник за 2 часа.
18
Палачинкова торта с гъбен пастет 18Украсява се с червена чушка и див лук, нарязани на ситно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта