Пълнен шаран с рибен мус

С вкусна нестандартна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 шаран (1,5 кг)
800 г скумрия
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
50 г краве масло
2 белтъка
50–60 мл животинска сметана
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Пълнен шаран с рибен мус
Шаранът се почиства от люспите. Цепва се откъм гърба и гръбначната кост се отстранява, заедно с гръдния кош, вътрешностите и хрилете.
2
Пълнен шаран с рибен мус 2
Месото от костите се отделя. Рибата се овкусява със сол отвътре.
3
Пълнен шаран с рибен мус 3
Скумрията се почиства от костите и кожата. Месото от двете риби се слага в блендер, заедно с белтъците, чесъна и магданоза.
4
Пълнен шаран с рибен мус 4
Пюрира се и се претрива през цедка.
5
Пълнен шаран с рибен мус 5
Добавя се сметаната и се разбърква внимателно.
6
Пълнен шаран с рибен мус 6
Шаранът се пълни със сместа.
7
Пълнен шаран с рибен мус 7
След това се зашива.
8
Пълнен шаран с рибен мус 8
Полива се с разтопеното масло и се овкусява със сол и черен пипер.
9
Пълнен шаран с рибен мус 9
Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 20–25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: