Пълнена тиква с ориз и сушени плодове

В арменската кухня я наричат хапама, а в руската - фарширована тиква
Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кръгла тиква (около 3 кг)
100 г бланширан ориз
50 г сушени сливи
50 г сушени кайсии
50 г сушени дюли
50 г сушени круши
50 г сушени ябълки
50 г стафиди
100 г белени бадеми
50 г орехи
100 г мед
1 ч. л. канела



Начин на приготвяне:
1
Пълнена тиква с ориз и сушени плодове

Тиквата се измива. Отрязва се капака и вътрешността се изчиства от семките. Пак се измива.

 


2
Пълнена тиква с ориз и сушени плодове 2

Сушената ябълката се нарязва на кубчета. Бадемите се запичат в загрята на 200 градуса фурна, за 7 минути. Оризът се сварява във вода до готовност и се отцежда.

 


3
Пълнена тиква с ориз и сушени плодове 3

В купа се смесват сушените плодове, оризът, бадемите и  половината мед. Разбърква се и с тази смес се пълни тиквата.

 


4
Пълнена тиква с ориз и сушени плодове 4

Поръсва се с орехи, залива се с останалият мед и се похлупва с капака от тиквата.

 


5
Пълнена тиква с ориз и сушени плодове 5

Пече се в загрята фурна на 160 градуса фурна, до готовност – около 2 часа. Преди поднасяне се поръсва с канелата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: