Пълнени чери домати с миди и пастет от маслини

Авторска рецепта на Дияна Димитрова, ученичка от град Търговище
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 бр. чери домати
5-8 сварени мидени ядки
50 г зелени маслини с чушка
2-3 стръкчета копър
2 с. л. зехтин
сокът от 1/2 лимон
1 зелен домат
4 стръка магданоз
2-3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чери домати с миди и пастет от маслини
Зелените маслини и копърът се слагат в блендер и се поливат с 2 с. л. зехтин.
2
Пълнени чери домати с миди и пастет от маслини 2
Сипва се отцеденият сок от половин лимон и се пюрира, докато се получи фина смес.
3
Пълнени чери домати с миди и пастет от маслини 3
В горната част на всеки чери домат се прави разрез. Трябва да се получи капаче, което не е напълно отделено от домата.
4
Пълнени чери домати с миди и пастет от маслини 4
За да могат доматите да стоят изправени, се отрязва малко и от долната им част.
5
Пълнени чери домати с миди и пастет от маслини 5
Вътрешността се издълбава с подходяща лъжичка.
6
Пълнени чери домати с миди и пастет от маслини 6
Издълбаните домати се пълнят с плънката.
7
Пълнени чери домати с миди и пастет от маслини 7
Във всеки се слага по едно парче мида и малко стръкче копър.
8
Пълнени чери домати с миди и пастет от маслини 8
Зеленият домат се нарязва на едри парчета и се пюрира със стръковете магданоз, зехтина и малко сол.
9
Пълнени чери домати с миди и пастет от маслини 9
Пълнените чери домати се гарнират със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: