Пълнени чушки с боб

Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2010
Пълнени чушки с боб
 
Необходими продукти:
6 сушени чушки сушени чушки
500 г боб
100 г доматено пюре
1 морков
100 г глава целина
100 г лук
1 домат
1 глава чесън
1–2 люти чушки
2–3 стръка магданоз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
100 мл олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бобът се накисва за 24 часа в тенджера със студена вода. След това водата се изхвърля, налива се нова и бобът се слага да се вари, като водата се сменя поне още 2 пъти. Вари се до готовност.
2
Сушените чушки се накисват за 15 минути в хладка вода да омекнат.
3
Нарязват се морковът, лукът, целината и се задушават в сгорещеното олио и малко вода. Прибавят се нарязаният на кубчета домат и накълцаният чесън. Поръсва се червеният пипер, разбърква се и се добавят отцеденият боб и скълцаните люти чушки. Сместа се залива с доматеното пюре, размито с 200 мл вода. Овкусява се със сол, черен пипер, чубрицата и джоджена. Задушава се още 15–20 минути на слаб огън.
4
С готовия боб се пълнят чушките. На дъното на глинен съд се сипва останалата част от боба и се подреждат чушките. Ястието се поръсва със ситно нарязания магданоз и се пече около 20 минути в сгорещена до 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2018
Страхотни за Бъдни вечер.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2017
Стават уникални по тази рецепта. Любима ми е.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2014
любими на цялото семейство
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


325 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: