Патица със сос от манатарки и крехки зеленчукови жулиени с маслинов аромат

Дата: 09.06.2010
Източник: Бон Апети
Патица със сос от манатарки и крехки зеленчукови жулиени с маслинов аромат
 
Необходими продукти:
1 кг патешко филе
400 г манатарки
50 мл бяло вино
3–4 стръка магданоз
1 кубче зеленчуков бульон
3 зелени чушки
3 червени чушки
100 г маслини
50 мл зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Патешките филета се овкусяват и се запичат по 2 минути от всяка страна в намазнения с половината зехтин тиган. След това се пекат за 7–8 минути в нагорещена до 200 градуса фурна.
2
Чушките се измиват, почистват се от семките и се режат на жулиен, а почистените и измити манатарки – на четири. Всичко се сотира за 3–4 минути в зехтина, сипват се виното и разреденият в 150 мл вода бульон. Задушава се, докато течността изври.
3
Накрая към манатарките и чушките се добавят накълцаният магданоз и наситнените маслини, за да пуснат аромата си. Ястието се поднася, като чушките и гъбите се разстилат на дъното на чинията и върху тях се слагат патешките филета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта