Пълнени чушки с телешко в арабски стил

Арабска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 28.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
8-10 месести пресни чушки
3-4 скилидки чесън
1-2 домата
1 глава лук
1 ч. ч. ориз
6 с. л. зехтин
4 с. л. доматено пюре
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. бахар
1/4 ч. л. индийско орехче
пресен джоджен на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с телешко в арабски стил
Лукът се нарязва наситно и се запържва в тенджера с предварително загретия зехтин.
2
Пълнени чушки с телешко в арабски стил 2
Щом лукът порозовее, по-голяма част от мазнината се отцежда и се оставя настрана.
3
Пълнени чушки с телешко в арабски стил 3
Каймата се добавя в тенджерата при лука и се запържва, като се мачка с уреда за картофено пюре. Когато стане на трохи, се залива с 1 к. ч. гореща вода.
4
Пълнени чушки с телешко в арабски стил 4
Добавят се наситнените домати и се подправя с индийско орехче, бахар и кимион.
5
Пълнени чушки с телешко в арабски стил 5
Сипва се оризът, посолява се и хубаво се разбърква.
6
Пълнени чушки с телешко в арабски стил 6
Фидето се запържва в мазнината от лука и се прибавя в плънката.
7
Пълнени чушки с телешко в арабски стил 7
Щом оризът поеме водата, се налива още 1 ч. ч. топла вода. Накрая плънката се подправя с пресен джоджен и се сваля от котлона.
8
Пълнени чушки с телешко в арабски стил 8
Чушките се пълнят с готовата плънка и се подреждат в тава.
9
Пълнени чушки с телешко в арабски стил 9
Доматеното пюре се разтваря в малко вода и се разбърква с наситнения чесън.
10
Пълнени чушки с телешко в арабски стил 10
Чушките се поливат с доматената смес, в тавата се налива вода (трябва да стига до средата й) и ястието се пече около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: