Зеленчукова салата с пушено пиле и авокадо

Латиноамериканска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 28.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пушено пиле
1 ч. л. сол
1 ч. л. горчица
10-12 с. л. зехтин
2 щипки сух джинджифил
4 стръка пресен магданоз
1 авокадо
1 зелена чушка
1 стрък пресен лук
1-2 скилидки чесън
2-3 домата
сокът от 1 лайм


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова салата с пушено пиле и авокадо
Кожата на пилето се отстранява и месото се нарязва надребно.
2
Зеленчукова салата с пушено пиле и авокадо 2
Доматите се обелват, почистват се от семето, нарязват се на кубчета и се сипват в купа.
3
Зеленчукова салата с пушено пиле и авокадо 3
Добавя се нарязаното пушено пилешко.
4
Зеленчукова салата с пушено пиле и авокадо 4
Чушката се почиства от семето и се нарязва наситно, пресният лук се нарязва на кръгчета и се сипват в купата при останалите продукти.
5
Зеленчукова салата с пушено пиле и авокадо 5
Салатата се подправя със сух джинджифил и нарязани наситно чесън и магданоз.
6
Зеленчукова салата с пушено пиле и авокадо 6
Авокадото се нарязва на половини, обелва се и костилката се отстранява. Месестата част се нарязва на малки парчета и се добавя в купата.
7
Зеленчукова салата с пушено пиле и авокадо 7
В отделен съд се слагат горчицата, сокът от лайм и солта за дресинга.
8
Зеленчукова салата с пушено пиле и авокадо 8
Продуктите се разбиват с тел, като постепенно се налива зехтинът.
9
Зеленчукова салата с пушено пиле и авокадо 9
Салатата се овкусява с готовия дресинг и се разбърква добре.
10
Зеленчукова салата с пушено пиле и авокадо 10
При сервиране порциите се оформят с помощта на метален пръстен и се украсяват с парченца маслини, ивици домат и чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: