Пълнени пилешки гърди

С артишок, спанак и сирена
Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
175 г крем сирене
100 г спанак (почистен)
100 г маринован артишок
250 г сирене „Моцарела“
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
зехтин за поливане
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени пилешки гърди
Пилешките гърди се цепват през средата, но не докрай.
2
Пълнени пилешки гърди 2
Спанакът се накълцва, а артишокът се нарязва на кубчета. Смесват се с наситнения босилек, крем сиренето и стрития на паста чесън. Подправят се със сол и черен пипер. По желание се добавят и мариновани сушени домати.
3
Пълнени пилешки гърди 3
Гърдите се пълнят със сместа. Фиксират се с клечки за зъби. Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Пълнени пилешки гърди 4
Поливат се със зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 12 минути.
5
Пълнени пилешки гърди 5
Малко преди да се извадят от фурната, се покриват с нарязана на шайби моцарела.
6
Пълнени пилешки гърди 6
Запичат се за кратко, колкото сиренето да се разтече.
7
Пълнени пилешки гърди 7
Преди поднасяне, клечките се отстраняват.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2016
Много добро
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2016
Това ще трябва да се направи! Изглежда мноооогоооо вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: