Пълнени пилешки гърди

Дата: 11.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 бр. пилешки гърди
1/2 консерва „Bonduelle“ царевица Gold Chilli
3 печени червени чушки (от буркан без оцет)
1 топка сирене „Моцарела“ (125 г)
50 г сирене „Пармезан“
3 стръка босилек
2 с. л. зехтин
1/4 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пълнени пилешки гърдиМоцарелата се нарязва на 6 шайби, пармезанът се настъргва.
2
Пълнени пилешки гърди 2Пилешките гърди се цепват с нож през средата и се отварят като пеперуда. Намазват се със зехтина и се овкусяват със сол, черен пипер, риган и червен пипер.
3
Пълнени пилешки гърди 3Върху всяко парче месо се поставя по една разтворена чушка и две парчета моцарела.
4
Пълнени пилешки гърди 4Отгоре се слага 1/3 от царевицата и листа босилек.
5
Пълнени пилешки гърди 5Месото се прегъва, за да остане плънката вътре. Защипва се с шишче или с клечки за зъби.


6
Пълнени пилешки гърди 6Пълнените гърди се подреждат в тава с незалепващо покритие и се поръсват с пармезана. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) за 15–20 минути.
7
Пълнени пилешки гърди 7Сервират се с останалия наситнен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Супер рецепта! Докато композирах необходимите продукти установих, че разполагам само със стерилизирани печени чушки от буркан, в които имаше и малко оцет. Изобщо не се поколебах и вложих чушките, очаквайки те да внесат леко кисела нотка, която щеше да се неутрализира от сладката царевица, но уви! Не се усети изобщо киселината, затова смело препоръчвам такива чушки за предложената рецепта. Месото стана крехко, а ароматите от сирената и босилека направиха ястието неустоимо. )))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Дияна Албелтажи-Чакърова се регистрира в сайта.
Plamena Nikolova коментира рецептата Гнезда от кайма с яйце
Elizabeth Georgieva се регистрира в сайта.
Роса Тодорова се регистрира в сайта.
Натали коментира рецептата Морковена торта
Бон Апети коментира рецептата Свински врат в сол
Бон Апети коментира рецептата Еклерова торта
Бон Апети коментира рецептата Барфи
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта