Пълнени сушени смокини

Добре подбрани продукти, хармонична комбинация от вкусове... С две думи казано: много романтичен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
18 големи сушени смокини (от по-меките)
сокът от 2 портокала
70 г белен шамфъстък
50 г сушени кайсии
1 с. л. сусам
6 с. л. мед
кисело мляко за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Пълнени сушени смокини
В касерола се слагат смокините, сипват се сокът от портокал, 5 с. л. мед и се кипва.
2
Пълнени сушени смокини 2
Щом сместа кипне, съдът се дърпа от огъня и смокините се оставят да се охладят в течността.
3
Пълнени сушени смокини 3
Кайсиите и шамфъстъците се накълцват. Смесват се със сусама и останалия мед и хубаво се разбърква.
4
Пълнени сушени смокини 4
Смокините се режат на две. В едната половинка се слага от сместа с шамфъстък и се похлупва с другата.
5
Пълнени сушени смокини 5
Подреждат се в тава и се заливат с портокаловата смес.
6
Пълнени сушени смокини 6
Пекат се на 170 градуса с вентилатор за 10 минути. Охлжадат се и се сервират гарнирани с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
Много вкусна и лесна рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2014
Станаха страхотни! Но аз ги гарнирах със смес от маскарпоне, кисело мляко и лъжичка сладко от портокалови кори :)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2014
Станаха страхотни! Но аз ги гарнирах със смес от маскарпоне, кисело мляко и лъжичка сладко от портокалови кори :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


366 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Иванова се регистрира в сайта.
Пламена Николова се регистрира в сайта.
АникаГанева се регистрира в сайта.
Enthusiast се регистрира в сайта.
Gabriela Stoimenova се регистрира в сайта.
Marielazz коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
Diana Tsanekova се регистрира в сайта.
Wedy Addams се регистрира в сайта.
Reinardus Changberg се регистрира в сайта.
Цвети се регистрира в сайта.
Dilyana Tsingileva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: