Шоколадов пудинг с портокали

Истинска фантазия с лек, деликатен, прелъстяващ портокалов аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г краве масло
300 г захар
4 яйца размер L
4 портокала
350 г брашно
3 ч. л. бакпулвер
5 с. л. какао

за соса:
4 с. л. какао
100 г захар
50 мл портокалов ликьор
сладолед за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов пудинг с портокали
Портокалите се измиват, корите се настъргват, а плодовете се изстискват. За рецептата са необходими 350 мл сок. В купа се разбиват с миксер маслото и захарата, добавят се яйцата, брашното, какаото, бакпулверът, сокът и корите от портокалите. Разбърква се добре.
2
Шоколадов пудинг с портокали 2
Формички за брюле се мажат с масло и шоколадовата смес се разпределя в тях.
3
Шоколадов пудинг с портокали 3
За соса се кипват 300 мл вода заедно със захарта, какаото и ликьорът, и се разбърква добре.
4
Шоколадов пудинг с портокали 4
Формите се поставят в тава, половината от соса се разпределя в тях, пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 15 минути. Налива се останалият сос и се пекат още 15 минути.
5
Шоколадов пудинг с портокали 5
Поднасят се топли, по желание се гарнират със сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2014
Стархотно
2.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2014
Не ми се повдигна достатъчно, незнам защо?
1.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2014
Този пудинг вече е любим на съпруга ми, който да отбележа не обича такъв тип сладкиши, но този определено го грабна. Благодаря Ви.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: