Пълнени тиквички с агнешко по арабски

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 тиквички
сърцевината на тиквичките
1 глава кромид лук
2 домата
1-2 щипки канела
2 зърна бахар (2 щипки смлян)
3-4 стръка джоджен
3-4 стръка магданоз
1 глава кромид лук
2 яйца
50 г ориз
100 г бадеми
250 г агнешко месо
3-4 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички с агнешко по арабски
Месото се нарязва на малки късове и се смила. Оризът се сварява в подсолена вода. След това се изплаква със студена вода.
2
Пълнени тиквички с агнешко по арабски 2
Тиквичките се разрязват на две. Сърцевината им се отстранява, като се наситнява.
3
Пълнени тиквички с агнешко по арабски 3
Сърцевината на тиквичките се запържва в зехтина заедно с 1 глава наситнен лук за 3-4 минути, за да се изпари течността. Добавят се наситнените домати, разбърква се и се посолява.
4
Пълнени тиквички с агнешко по арабски 4
Месото се смесва със смлените бадеми, яйцата, наситнения лук, посолява се и се поръсва с канела, настърган бахар, наситнен магданоз и джоджен. Добавя се свареният ориз. Меси се с ръце.
5
Пълнени тиквички с агнешко по арабски 5
Зеленчуците се изсипват в подходяща тава и се разпределят равномерно.
6
Пълнени тиквички с агнешко по арабски 6
Тиквичките се пълнят с плънката. Нареждат се в тавата върху зеленчуците.
7
Пълнени тиквички с агнешко по арабски 7
Ястието се пече около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това зеленчуците се претриват през цедка и тиквичките се сервират с получения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: