Запеканка с тиквички
Лора и Стоян
3. |
Изпрати
лично съобщение |
28.09.2017 Ами да - сортът на ориза е от голямо значение. Не е лошо да добавяте тези подробности в описанието на рецептата. За плънки аз използвам предимно "Бисерен", а за гарнитури и пилафи - "Басмати". Да не споменавам и кафявия ориз, при него всичко е в повече - и водата, и времето за приготвяне.))
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
27.09.2017 Оризът се готви с каймата. Относно двете чаши вода, на мен ми се стори добре Зависи от вида ориз, който използваш.аз използвах "Баланс". Допълнителната вода в тавата наистина е малко много. Затова плува в течността.иначе не ми се развари. За бланширането не се бях сетила. благодаря! Ще го имам предвид
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
27.09.2017 Ама, че съм глупава.))) От поднесеното описание не става ясно дали оризът се слага при каймата и се готви заедно с нея и зеленчуците, или отделно се сипва около тиквичките. Освен това двете чаши вода за 1/3 ч.ч. ориз ми се виждат твъде много, отделно и налятата допълнително вода. На снимката оризът плува в течността и е прекалено разварен. Предлагам водата да се намали, а за да могат тиквичките по-бързо да се изпекат, предварително да се бланшират за 5 мин.
|
Всички знаем колко важно е рибата да присъства по-често на трапезата. За да ѝ се...
Според Международната диабетна федерация по света около 537 милиона души страдат от диабет. През юни...
Всяка година, наближат ли пости, започваме да даваме идеи за по-интересни рецепти на всички вас,...
Канелата е една от най-често използваните подправки през цялата година, но най-вече през студените месеци....
Знаете, че обичаме да надникваме в кухните на известните личности, водени най-вече от кулинарно любопитство. Поредната...