Пълнени тиквички с кайма

Дата: 22.09.2017
Източник: Valeri Petrunova
ТИТЛА: Чирак
Пълнени тиквички с кайма
 
Необходими продукти:
2 средно големи тиквички
250 г кайма (смес)
1/3 ч. ч. ориз
1 глава лук
1 връзка магданоз
1 морков
1/2 ч. ч. зехтин
2 ч. ч. вода
подправки по избор на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се измиват и се издълбават с лъжица.
2
Посоляват се и се подреждат в тава.
3
Издълбаната вътрешност на тиквичките се наситнява и се запържва.
4
Добавя се каймата, като се накъсва на малки парченца.
5
Сипва се измитият ориз, налива се водата и се готви за кратко.
6
Добавят се нарязаните лук, морков и магданоз и се овкусява с подправки по избор. Бърка се, докато водата се изпари.
7
Тиквичките се пълнят със сместа.
8
Налива се топла вода до средата на тиквичките.
9
Пекат се около 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.


Съвет:
По желание се сервират с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2017
Ами да - сортът на ориза е от голямо значение. Не е лошо да добавяте тези подробности в описанието на рецептата. За плънки аз използвам предимно "Бисерен", а за гарнитури и пилафи - "Басмати". Да не споменавам и кафявия ориз, при него всичко е в повече - и водата, и времето за приготвяне.))
2.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2017
Оризът се готви с каймата. Относно двете чаши вода, на мен ми се стори добре Зависи от вида ориз, който използваш.аз използвах "Баланс". Допълнителната вода в тавата наистина е малко много. Затова плува в течността.иначе не ми се развари. За бланширането не се бях сетила. благодаря! Ще го имам предвид
1.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2017
Ама, че съм глупава.))) От поднесеното описание не става ясно дали оризът се слага при каймата и се готви заедно с нея и зеленчуците, или отделно се сипва около тиквичките. Освен това двете чаши вода за 1/3 ч.ч. ориз ми се виждат твъде много, отделно и налятата допълнително вода. На снимката оризът плува в течността и е прекалено разварен. Предлагам водата да се намали, а за да могат тиквичките по-бързо да се изпекат, предварително да се бланшират за 5 мин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
ani_borisowa коментира рецептата Дип от патладжани
Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Дип от патладжани
TE коментира рецептата Кръмбъл със смокини
Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта