Пълнени тиквички с наденица

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2008
Пълнени тиквички с наденица
 
Необходими продукти:
4 тиквички
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
2-3 с. л. олио
1/2 в. ч. червено вино
1 домат
1 глава лук
100 г сирене
2 наденици (300 г)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички с наденица
Тиквичките се измиват добре и се разрязват по дължина на две части, след което се издълбават, така че да се получат лодки.
2
Пълнени тиквички с наденица 2
Лодките от тиквички се бланшират за 10 минути в подсолена вода с няколко капки олио.
3
Пълнени тиквички с наденица 3
Лукът се нарязва надребно и се запържва със захарта, докато се карамелизира.
4
Пълнени тиквички с наденица 4
Посолява се и се смесва с надробената сърцевина на тиквичките.
5
Пълнени тиквички с наденица 5
Добавят се нарязаните на ситни кубчета наденички.
6
Пълнени тиквички с наденица 6
Овкусява се с червен пипер, чубрица и черен пипер и се разбърква.
7
Пълнени тиквички с наденица 7
Сипва се червеното вино и се слагат кубчета домат.
8
Пълнени тиквички с наденица 8
Бланшираните тиквички се поръсват със сол, след което се пълнят с готовата смес и се подреждат в намазнена дълбока тава.
9
Пълнени тиквички с наденица 9
Поръсват се с настъргано сирене и се изпичат за 20 минути във фурна на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2018
Ас го направих без вино(защото нямах) и със кашкавал наместо сирене. Стана добре. Препоръчвам рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: