Плакия от паламуд

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2008
Плакия от паламуд
 
Необходими продукти:
1 паламуд
10 зърна черен пипер
120 мл олио
3-4 стръка целина
2 лимона
4-5 големи картофа
3 домата
3 моркова
3 глави лук
5 скилидки чесън
2 дафинови листа


Начин на приготвяне:
1
Плакия от паламуд
Лукът се нарязва на едри шайби, а морковите - на по-дебели парчета. Запържват се в нагорещеното олио.
2
Плакия от паламуд 2
Добавят се нарязаните на едри шайби картофи и два домата. Посолява се и се оставя да къкри под капак на слаб огън, докато омекнат картофите.
3
Плакия от паламуд 3
Оттеглят се от огъня и се овкусяват с наситнена целина, нарязан наедро чесън, дафинови листа и черен пипер. Прехвърлят се в дълбока тава.
4
Плакия от паламуд 4
Рибата се почиства от вътрешността, хрилете и опашката. По желание се маха и главата. С помощта на нож се правят прорези в кожата, след което се овкусява с черен пипер и сол.
5
Плакия от паламуд 5
Слага се в тавата със зеленчуците и в прорезите се слагат резени домат и лимон.
6
Плакия от паламуд 6
Полива се с лимонов сок и зехтин и се изпича за 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Плакията се поднася студена.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2017
Звездица, благодарим ти за вниманието. Количеството на картофите е добавено.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Е, как, паламудът е сред любимите ми риби.))) Главата му мигом отхвръкна, понеже рибокът се оказа тежичък и трябваше да осигуря място за зеленчуците.))) Хей, приятели от Бон Апетит, пропуснали сте присъствието на картофите сред необходимите продукти. )))) Според мен количество от около 800 до 1000 г е задоволително.)) Все пак зависи от големината на съда за готвене и рибата.) Плакията е вкусна и топла, и студена. ВЕрвайте ми!)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: