Пълнени тиквички с шилешко

Източник: Бон Апети
Дата: 20.06.2003
Пълнени тиквички с шилешко
 
Необходими продукти:
250 г шилешко месо
4 тиквички
4 скилидки чесън
1 глава лук
2 белтъка
2-3 щипки кимион
2 с. л. зехтин
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. къри
1 ч. л. сол
няколко листа джоджен


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички с шилешко
Шилешкото месо се нарязва на малки парчета, поставя се в кухненски робот и се смила, докато стане на кайма. Лукът и чесънът се нарязват надребно и се запържват в тиган с предварително загретия зехтин на умерен огън.
2
Пълнени тиквички с шилешко 2
Тиквичките се разрязват на две по дължина и се издълбават с лъжица. Вътрешността се нарязва наситно, прибавя се в тигана и се задушава, докато течността се изпари.
3
Пълнени тиквички с шилешко 3
Подправя се с къри и кимион, разбърква се, добавя се доматеното пюре и се посолява на вкус. Слага се и каймата и се запържва, докато стане на трохи и потъмнее. По желание се добавя нарязана наситно люта чушка или лют пипер.
4
Пълнени тиквички с шилешко 4
Към изстиналата плънка се добавят белтъците, разбърква се хубаво и с нея се пълнят леко посолените тиквички. Поставят се в тава, поръсват се с джоджен и се пекат около 30 минути при температура 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: