„Памук" погача

ТИТЛА: Чирак
Дата: 19.11.2014
„Памук\
 
Необходими продукти:
за тестото:
240 мл топла вода
240 мл прясно мляко
20 г жива мая
5 с. л. захар
1 с. л. сол
240 мл олио
860 г брашно

за намазване:
1 жълтък
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Разтваряме половината захар и маята във водата. Разбъркваме ги и ги оставяме за около 15 минути.
2
Пресяваме брашното, правим кладенче, изсипваме течността и прибавяме всичко останало. Омесваме го добре и го разделяме на две части.
3
Разточваме натънко и разрязваме на триъгълници. Всеки един триъгълник се навива на кифличка.
4
На дъното на тава с диаметър 30 см слагаме хартия за печене. Оставяме тестото да втаса за около 50 минути.
5
Намазваме тестото с разбития жълтък и олиото, поръсваме със сусам или мак.
6
Слагаме да се пече на 180 градуса за около 40 минути.
7
След като се извадим погачата от фурната и от тавата, се намазва с олио. Завива се в кърпа и се оставя да престои.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
4.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2016
Страхотна рецепта!
3.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2015
Много мека и вкусна се получи! Замесих тестото на ръка и нямах проблеми с втасването. В машината за хляб е добре да се внимава с избраната програма, четох, че за такъв тип тесто се слага програма за паста. Не изказвам мнение, а споделям, все пак нямам опит с машини за хляб. Намалих захарта(на 1с.л.) и ползвах суха мая(11г. Суха, защото не намерих жива), при мен също почти килограм брашно беше нужно. Чудесна рецепта :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2015
Аз първо направих тестото в машинката за хляб.След това оформих кифлички и ги оставих да втасват-наложи се да използвам тенджера с гореща вода и леко се надигна питката,като започна печенето си остана на същото ниво и крайният резултат беше вкусна,но тънка :-(
1.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Стана наистина невероятна и мека, като памук погача, но иска около 1 кг брашно, за да стане меко и еластично тесто.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: