Панчеви гнезда

Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2004
Панчеви гнезда
 
Необходими продукти:
200 г кайма
1/2 пакет точени кори
1 кг картофи
1 глава лук
50 г краве масло
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. кимион
1 щипка индийско орехче
олио за пържене
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Панчеви гнезда
Картофите се сваряват и се обелват. Лукът се нарязва наситно и се запържва в нагорещеното олио.
2
Панчеви гнезда 2
Приготвя се картофено пюре, като картофите се намачкват с преса и към тях се прибавят маслото и сол на вкус.
3
Панчеви гнезда 3
При запържения лук се слага каймата и се овкусява с кимиона и индийското орехче.
4
Панчеви гнезда 4
Всеки лист точени кори се намазва до половината с масло, сгъва се на две, отново се намазва и пак се сгъва. Процедурата се повтаря, докато листът добие големината на цигарена кутия.
5
Панчеви гнезда 5
Сгънатите листове се подреждат в намазнена тава, върху всеки се поставя от картофеното пюре и в него се прави гнездо, в което се слага от каймата.
6
Панчеви гнезда 6
Отгоре се покрива отново с картофено пюре и се поръсва с настъргания кашкавал. Гнездата се пекат 15 минути в предварително загрята до температура 200–230 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2016
Много интересно и вкусно предложение. Единствено обелих картофите преди да ги сваря, за да на правя стандартното пюре с малко прясно мляко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: