Панчеви гнезда

Дата: 30.04.2004
Източник: Бон Апети
Панчеви гнезда
 
Необходими продукти:
200 г кайма
олио за пържене
1 щипка индийско орехче
1 ч. л. кимион
1 ч. л. чубрица
50 г краве масло
1 глава лук
1 кг картофи
1/2 пакет точени кори
кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Панчеви гнездаКартофите се сваряват и се обелват. Лукът се нарязва наситно и се запържва в нагорещеното олио.
2
Панчеви гнезда 2Приготвя се картофено пюре, като картофите се намачкват с преса и към тях се прибавят маслото и сол на вкус.
3
Панчеви гнезда 3При запържения лук се слага каймата и се овкусява с кимиона и индийското орехче.
4
Панчеви гнезда 4Всеки лист точени кори се намазва до половината с масло, сгъва се на две, отново се намазва и пак се сгъва. Процедурата се повтаря, докато листът добие големината на цигарена кутия.
5
Панчеви гнезда 5Сгънатите листове се подреждат в намазнена тава, върху всеки се поставя от картофеното пюре и в него се прави гнездо, в което се слага от каймата.
6
Панчеви гнезда 6Отгоре се покрива отново с картофено пюре и се поръсва с настъргания кашкавал. Гнездата се пекат 15 минути в предварително загрята до температура 200–230 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2016
Много интересно и вкусно предложение. Единствено обелих картофите преди да ги сваря, за да на правя стандартното пюре с малко прясно мляко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта